Skip to main content

Audio, Video & Multimedia

Audio en video voor elke ruimte

Audio, Video & Multimedia installaties

Muziek en video voor elke ruimte, dat is pas comfort. Een vleugje klassieke muziek in het bureau, een leuke dansplaat in de keuken en voetbal in de woonkamer: wij helpen je met het opzetten van een multimediasysteem dat klaar is voor elke sfeer.

Smarthome-fixer biedt zowel oplossingen aan gebaseerd op het Sonos-platform als integratie met domotica-systemen zoals Niko Home Control en Bose-speakers. Wij bekijken samen met jou welke richting je uit wil gaan en installeren alles naar wens.

Starten met enkele ruimtes en later uitbreiden? We hebben het juiste advies klaar om jouw woning slim, swingend en future-proof te maken.

 

Keuzehulp en installatie van multi-room audio

 

 

Bedien al je multimedia-apparaten vanaf één centraal systeem

 

 

Multimedia

om van te smullen

Wat is multiroom audio en hoe werkt het?

Multiroom audio maakt het mogelijk om overal in huis van je muziek te genieten. Met behulp van verschillende muziekbronnen, zoals een radiotuner, streaming-abbonnement (Spotify, Youtube Music, Apple Music,etc.) of muziekserver, kun je ze koppelen aan je multiroom audio en de muziek beluisteren in de kamer van jouw keuze.

Leuke discohits zingen onder de douche in de badkamer, terwijl iemand anders in de woonkamer tot rust komt met klassieke muziek? Het kan allemaal perfect! En als je een feestje hebt, kun je de beats van de DJ in al jouw kamers tegelijkertijd laten horen.

Dankzij een Sonos-installatie, Google-speakers, Amazon Echo's of Bose apparatuur is het nu eenvoudig om verschillende muziekbronnen te beluisteren in alle kamers waar je multiroom audio is geïnstalleerd. Op deze manier kan elke bewoner van het huis zijn persoonlijke muziekervaring kiezen. Je kunt meerdere audiostreams (multisource) naar verschillende kamers sturen, zowel via een bekabeld netwerk als draadloos.

Bekabelde of draadloze oplossing voor multi-room audio?

Als je kiest voor een bekabelde multiroom audio-oplossing, wordt de multiroom versterker op een centrale locatie in huis geplaatst. Deze versterker stuurt vervolgens de luidsprekers in de verschillende kamers aan via luidsprekerkabels. De versterker fungeert als een schakelaar of verdeelpunt, zodat de juiste muziek naar de juiste locatie in huis wordt gestuurd. Je kunt de muziek bedienen via een bedieningspaneel, een afstandsbediening of gewoon met je smartphone.

Tegenwoordig wordt er vaker gebruik gemaakt van draadloze oplossingen voorn multi-room audio. In dat geval worden er verschillende draadloze versterkers in de afzonderlijke ruimtes geplaatst, die samen een netwerk vormen. De luidsprekers kunnen al ingebouwd zijn of je kunt externe luidsprekers aansluiten. Draadloze systemen zijn met name geschikt als je muziek wilt afspelen vanuit een digitale muziekcollectie, internetradio en online muziekdiensten maar je kan ze ook gebruiken om geluid van je TV of traditionele versterker te beluisteren.

Onze keuze

Smart speakers en multimedia

 

 

We kiezen bewust voor producten met bewezen stabiliteit en een lange ondersteuning.