Skip to main content

Energiebeheer & sturing

Energiebeheer & sturing

Optimaliseer je energieverbruik

Je elektrische wagen opladen wanneer de zon schijnt, je warmtepomp aanschakelen bij overproductie of je elektrische boiler uitschakelen wanneer je aan het koken bent. Het zijn maar een paar voorbeelden van wat kan met het sturen van je verbruik. Heb je nog geen digitale meter? Geen probleem. De systemen waarmee wij werken meten je energieverbruik rechtstreeks aan de bron.

Energieverbruik en het optimaliseren ervan, is/wordt een belangrijk onderdeel van elke smart home. Onze netbeheerders vragen steeds meer dat we onze verbruikspieken afvlakken en onze productie (van zonnepanelen bvb.) zoveel mogelijk zelf gaan verbruiken op het moment dat de zon schijnt.

Met de juiste hardware, kun je als eindklant heel wat geld besparen en tegelijkertijd het comfort in huis verhogen. De mogelijkheden zijn eindeloos maar het is belangrijk om met een solide systeem te werken dat je effectief toelaat om dit te gaan optimaliseren.

Smarthome-fixer kan je helpen bij de keuze en installatie van een energiebeheer systeem. Daarvoor kijken we welke apparaten je in huis hebt, hoeveel energie je verbruikt en wat je zelf produceert. Door productie en verbruik vervolgens op elkaar af te stemmen, kunnen we jouw energiefactuur onder controle houden.

 

Verbruik en productie meten

 

 

Detecteer grote verbruikers en beperk hun verbruik

 

 

Stem je verbruik af op je eigen productie

 

 

Automatiseer het aan en uitschakelen van toestellen