Skip to main content

Bespaar op elektrische verwarming met premie van Fluvius

Elektriciteitsmeter slim maken met Smarthome-fixer

Wie elektrisch wil verwarmen zorgt er best voor dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van je eigen energieproductie of de piekmomenten op het net. Dat kan door slim te verwarmen wanneer je zonnepanelen elektriciteit produceren of ook door overtollige stroom op te slaan in je elektrische wagen of een batterij.

Smarthome-fixer biedt een oplossing om je elektrische verwarming slimmer en efficiënter te maken: een sturingsapparaat. Dit is een apparaat dat je elektrische verwarming, boiler of warmtepomp automatisch aanstuurt op basis van verschillende factoren, zoals je digitale meter, je zonnepanelen, de buitentemperatuur of de energieprijs. Zo kan je je elektriciteitsverbruik beter afstemmen op je eigen behoeften en besparen op je energiefactuur.

Wie een sturingsapparaat laat installeren door een erkend installateur, kan je ook genieten van een premie van Fluvius. Deze premie bedraagt 50% van de factuurbedragen, met een maximum van 400 euro. Zo wordt het nog aantrekkelijker om te investeren in een slimme elektrische verwarming.

Hoe kan je deze premie aanvragen? Dat is heel eenvoudig. Je moet enkel voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • De eindfacturen van de aankoop en installatie zijn gedateerd tussen 1 januari 2021 en 31 december 2024.
  • Je laat het sturingsapparaat installeren door een erkend aannemer of installateur.
  • Het toestel staat vermeld op de lijst van erkende sturingsapparaten. Is dat niet het geval, voeg dan de technische documentatie van je sturingsapparaat toe aan je aanvraag.
  • De premie is eenmalig en beperkt tot één bedrag per EAN-code.

Als je aan deze voorwaarden voldoet, kan je je aanvraag online indienen via Mijn Fluvius. Je moet daarvoor een kopie van alle facturen en een attest van de installateur uploaden. Binnen de 12 weken na ontvangst van je aanvraag krijg je de premie uitbetaald op je rekening.

Met een sturingsapparaat voor elektrische verwarming geïnstalleerd door Smarthome-fixer maak je niet alleen je woning comfortabeler en duurzamer, maar ook goedkoper. Aarzel dus niet langer en profiteer nu van deze unieke kans om te besparen op je energiekosten.