Skip to main content

Review UniFi Protect G4 Doorbell Pro

UniFi Protect G4 Doorbell Pro

De beste deurbel zonder abonnement?

Ubiquiti is al enkele jaren een belangrijke speler in de markt van netwerkproducten waarbij de focus op design en een stabiel wifi-netwerk enkele van de grootste troeven zijn.

Sinds enkele jaren voegt Ubiquiti ook een assortiment beveiligingscamera's, deurbellen en producten voor slimme toegangscontrole toe aan zijn assortiment. Eén van die producten is de Unifi Protect G4 Doorbell Pro, een product dat we bij Smarthome-fixer regelmatig installeren bij klanten vanwege de goeie integratie met de rest van het ecosysteem en het feit dat er geen maandelijks abonnement voor nodig is. 

Tijd om onze ervaringen te delen dus.

  • Beeldkwaliteit: De camera van de G4 Doorbell Pro biedt een grote beeldhoek en heeft een sterke tonvormige vertekening. Dit betekent dat je een breed zicht hebt op wat er voor je deur gebeurt. 
  • Lokale opslag: In tegenstelling tot sommige andere slimme deurbellen, zoals Ring en Nest, slaat de UniFi Protect G4 Doorbell Pro je gegevens lokaal op. Je hebt geen maandelijkse abonnementskosten met deze deurbel. Dit is een groot pluspunt voor privacybewuste gebruikers.
  • Bouwkwaliteit: Bij het uitpakken van dit product valt meteen op dat dit echt een premium product is. De bel voelt stevig aan, ziet er goed uit en er zijn geen naden of kieren te bekennen. 
  • Installatie: De installatie van de deurbel verloopt vlot maar kan enigszins technisch zijn. Je hebt UniFi Protect nodig, wat betekent dat je een Unifi Cloudkey Gen2 Plus of de Unifi Dream Machine (Pro) moet hebben. Daarnaast moet je een beltransformator hebben die minimaal 16-24VAC, 20VA kan leveren. Ook voor wie de bel wil gebruiken met een bestaande gong, kan dit mogelijk een beetje werk vragen. Dan is het namelijk een must om te werken met een relais zodat je geen 16V op je bestaande gong moet zetten. 
  • Draadloze verbinding: De UniFi Protect G4 Doorbell Pro maakt gebruik van een draadloze verbinding om met je netwerk te communiceren. Voor wie toch liever bedraad wil werken, is er ook een PoE-kit beschikbaar waardoor de deurbel ook stroom en internet kan krijgen via een netwerkkabel. Over het algemeen biedt de deurbel een zeer stabiele verbinding over wifi.

De UniFi Protect G4 Doorbell Pro heeft ook de aandacht getrokken van andere tech-enthousiastelingen. Laten we eens kijken naar enkele van hun bevindingen:

Kortom, de UniFi Protect G4 Doorbell Pro biedt een uitstekende balans tussen functionaliteit, privacy en beeldkwaliteit. Als je bereid bent te investeren in een hoogwaardige deurbel, is dit zeker een model om te overwegen.