Skip to main content

Beveilig je woning met Philips Hue

Beveiliging met Philips Hue

Philips Hue is al jaren een toonaangevend merk op het gebied van slimme verlichting. Met de Hue lampen, armaturen en accessoires kun je je huis verlichten met miljoenen kleuren, scènes en routines. Maar wist je dat je sinds kort met Philips Hue ook je huis kan beveiligen? Met het nieuwe Philips Hue Secure-assortiment kun je je woning in de gaten houden met slimme bewakingscamera’s, contactsensoren en een optioneel abonnement om de opgenomen videobeelden te archiveren.

De Hue Secure-camera’s filmen in 1080p HD-kwaliteit en hebben ook nachtvisie. Ze zijn verkrijgbaar in een zwarte of witte uitvoering, met of zonder kabel. De toestellen zijn waterproof en kunnen dus ook buiten worden geïnstalleerd, eventueel met de optionele grondspies en in combinatie met bestaande outdoor verlichting van Philips Hue. Het assortiment omvat ook een Hue Secure Verstraler met camera, om bijvoorbeeld de achtertuin of oprit in de gaten te houden. Telkens de camera een verdachte beweging detecteert, krijg je een melding op je telefoon. Onverwachts bezoek? Gebruik dan de terugspreekfunctie of laat met één tik in de app je verlichting knipperen en het alarm van je beveiligingscamera afgaan.

Met een betaald abonnement ontvang je extra beveiligingsfuncties. Zo kun je slimme bewegingsdetectiezones creëren en video-opnames opslaan voor later. Het Basic-plan laat gebruikers dertig dagen terugkijken, het Plus-plan biedt een archief van zestig dagen. Voor deze abonnementen betaal je respectievelijk 39,99 euro (per jaar, per camera) en 99,99 euro (per jaar voor meerdere camera’s).

Een ander leuke extra van het Philips Hue Secure-assortiment is dat deze producten compatibel zijn met Matter, de nieuwe standaard die het eenvoudiger maakt om je smart home camera's te verbinden met andere Matter-compatibele smarthome-toestellen en -apps. Zo kun je bijvoorbeeld je Hue Secure-camera’s koppelen aan je Google Nest Hub of Amazon Echo Show om live beelden te bekijken. Of je kunt je Hue Secure-contactsensoren gebruiken om automatisch je slimme sloten te activeren of deactiveren.

Wil je meer weten over deze innovatieve beveiligingsoplossingen? Contacteer ons dan gerust voor meer informatie en advies over de beveiliging van je smart home met Philips Hue.