Skip to main content

Doorbird introduceert firewall

Doorbird firewall advies en installate

Niets gemakkelijker dan het openen van je deur via een smarthpone. Toch staan we veel te vaak niet stil bij de impact van deze slimme deurbellen op de beveiliging van het netwerk in onze woning. Bij Smarthome-fixer zijn we sowieso fan van een apart netwerk voor alle domotica en Smarthome-producten maar Doorbird zet met een eigen firewall een grote stap in de juiste richting.

Doorbird biedt hiervoor nu een oplossing aan in de vorm van een hardware firewall die de toegangscontrole tot jouw woning geconnecteerd én veilig tegelijkertijd maakt.

De firewall is gemakkelijk te installeren en beveiligt in één klap alle netwerken waarin producten van Doorbird worden gebruikt. Na installatie stopt de firewall meteen alle niet-geautoriseerde toegang tot je netwerk. De Doorbird firewall wordt geïnstalleerd tussen de router en de Doorbird producten en dat kan zonder enige technische kennis gebeuren.

Dit is vooral een interessante toevoeging voor kantoren, commerciële gebouwen, appartementen of private woningen waarbij iemand met slechte bedoelingen een Doorbird unit van de muur zou kunnen halen om de netwerkkabel in te pluggen op een laptop en zo toegang te krijgen tot het netwerk.

Naast het blokkeren van ongewenst verkeer op het netwerk, is het ook mogelijk om systemen van andere providers zoals van slimme deursloten te gaan whitelisten zodat deze kunnen bijven samen werken op het netwerk met jouw Doorbird systeem.