Skip to main content

Tado introduceert warmtepomp connector

Tado Warmtepomp controller en app

Als je een warmtepomp hebt om je huis te verwarmen, wil je die zo efficiënt mogelijk aansturen om maximaal te profiteren van de opbrengst van je zonnepanelen of variabele elektriciteitstarieven.

Dat is precies wat Tado, een fabrikant van slimme thermostaten en andere energiebeheeroplossingen, heeft geïntroduceerd op de IFA-beurs in Berlijn. De nieuwe warmtepompconnector en de bijbehorende app-functie Tado Balance voor warmtepompen zijn ontworpen om je meer intelligentie en efficiëntie te bieden bij het gebruik van je verwarmingssysteem.

De warmtepompconnector is een apparaat dat je via een kabel aansluit op de besturingsunit van je warmtepomp. Deze communiceert vervolgens via het wifi-netwerk van je huis met de Tado-app op je smartphone. Zo kun je volledige controle krijgen over je verwarmingssysteem via de app. Je kunt bijvoorbeeld de temperatuur instellen, het verbruik bekijken, het schema aanpassen en meldingen ontvangen.

De app-functie Tado Balance voor warmtepompen is een slimme sturing die gebruikmaakt van dynamische energietarieven om je elektriciteitskosten te verlagen. De app beheert je verwarmingssysteem op basis van de elektriciteitsprijzen voor de komende 24 uur en verschuift het verbruik naar de goedkoopste momenten. De app verplaatst bijvoorbeeld de momenten waarop de kamers worden voorverwarmd of de warmwatertanks worden gevuld naar de goedkoopste uren.

De warmtepompconnector kost 299 euro en is momenteel compatibel met warmtepompen van Vaillant, Atlantic, Saunier Duval en Fujitsu, zowel voor nieuwe aankopen als als retrofitoplossing voor oudere modellen. Ondersteuning voor andere merken zal in de komende maanden volgen. De app-functie Tado Balance voor warmtepompen kun je optioneel toevoegen voor 49,99 euro per jaar of 5,99 euro per maand.