Skip to main content

De Homey Pro - een korte preview

Homey Pro review

De Homey Pro is een slimme hub die ontworpen is om je smarthome te automatiseren en te beheren. Het is een veelzijdig apparaat dat compatibel is met meer dan 50.000 verschillende apparaten en diensten, waardoor het een van de meest geïntegreerde hubs op de markt is. In deze preview gaan we dieper in op de Homey Pro.

De Homey Pro ondersteunt een breed scala aan slimme apparaten, waaronder thermostaten, deursloten, verlichting, bewakingscamera's en slimme luidsprekers. Het apparaat integreert verder out of the box met populaire smart home platforms zoals Amazon Alexa, Google Assistant, Nest, IFTTT, en meer. Dit betekent dat je alle slimme apparaten in je huis via één centrale hub kunt bedienen en automatiseren, wat de Homey Pro een krachtig hulpmiddel maakt voor het creëren van een geautomatiseerde slimme woning.

De reden voor deze compatibiliteit is een uitgebreide featureset met verschillende antennes en chips die een breed scala aan protocollen kunnen ontvangen. Hierdoor kun je vrijwel elk apparaat integreren, ongeacht welk protocol het gebruikt. De Homey Pro ondersteunt onder andere Zigbee, Z-Wave, Bluetooth, Infrarood, 433 MHz, het nieuwe Matter protocol en WiFi. Dit maakt het apparaat ongelooflijk flexibel en toekomstbestendig.

Een ander voordeel van de Homey Pro is de eenvoudige installatie. Het apparaat wordt geleverd met een gebruiksvriendelijke app die je stap voor stap door het installatieproces leidt. Je kunt de app gebruiken om slimme apparaten toe te voegen, scenes te maken en automatiseringen in te stellen. Het apparaat zelf heeft een strak en modern design en is verkrijgbaar in een witte of zwarte afwerking. Het past dus gemakkelijk in elk interieur.

De Homey Pro is ook een krachtig apparaat. Hij heeft een quad-coreprocessor en 1 GB RAM-geheugen, wat betekent dat hij snel en responsief is. Dit is vooral belangrijk als je veel slimme apparaten hebt die je tegelijkertijd wilt bedienen. De Homey Pro kan het allemaal aan zonder vertraging.

Standaard biedt de Homey pro toegang tot een ruime app-bibliotheek. Er is een uitgebreide lijst van apps beschikbaar, waarmee je de functionaliteit van de Homey Pro kunt uitbreiden. Sommige apps zijn gratis, terwijl je voor andere moet betalen. Er zijn bijvoorbeeld apps beschikbaar voor het beheren van slimme thermostaten, slimme verlichting, slimme deursloten en nog veel meer. Met deze apps kun je de functionaliteit van de Homey Pro aanpassen aan jouw behoeften.

De Homey Pro biedt ook een breed scala aan automatiseringen en mogelijkheden voor het maken van scenes. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat de verlichting in huis automatisch aangaat als je binnenkomt. Of je kunt een scene instellen voor het kijken van films, waarbij de verlichting wordt gedimd en de gordijnen automatisch sluiten. Dit maakt de Homey Pro niet alleen handig, maar ook zeer gebruiksvriendelijk.

De Homey pro kan worden bediend met spraakopdrachten via Amazon Alexa of Google Assistant. Dit is vooral handig als je bezig bent met koken of als je je handen vol hebt.

Tot slot biedt de Homey Pro een uitstekende ondersteuning. De fabrikant biedt regelmatig firmware-updates en voegt nieuwe integraties toe aan het apparaat. Er is ook een actieve gebruikersgemeenschap waar je terecht kunt voor vragen.

Conslusie, de Homey Pro is een uitstekende smarthome hub die compatibel is met een breed scala aan slimme apparaten en platforms. Het apparaat is gemakkelijk te installeren, krachtig en biedt een breed scala aan automatiserings- en scene-mogelijkheden. Met spraakopdrachten en een uitstekende ondersteuning is de Homey Pro een van de beste slimme hubs op de markt. Als je op zoek bent naar een krachtige en veelzijdige hub voor je slimme huis, dan is de Homey Pro zeker de moeite waard om te overwegen.

De Homey Pro is op dit moment moeilijk te verkrijgen maar dit zou in het tweede kwartaal van 2023 moeten verbeteren. Wij zijn alvast fan.