Skip to main content

Niko voegt Zigbee producten toe aan Home Control

Voordelen Niko home control zigbee

Niko voegt Zigbee® producten toe aan het portfolio Niko Home Control voor traditionele bekabeling.

Als open en performante standaard voor draadloze communicatie is Zigbee® namelijk uiterst geschikt om woningen met bestaande bekabeling slim te maken. De geconnecteerde enkelvoudige schakelaar, geconnecteerde tweevoudige schakelaar, geconnecteerde dimmer en geconnecteerde motorsturing worden nu voorzien van het communicatieprotocol Zigbee®. Samen met de bestaande Zigbee®-producten - de geconnecteerde stopcontacten, de slimme stekkers, en een draadloze bewegingsmelder - communiceren ze met de draadloze slimme hub.

Waarom lanceert Niko producten met Zigbee®?

Easywave is een draadloos communicatieprotocol dat Niko zelf ontwikkeld heeft en al jarenlang gebruikt. Het heeft zich keer op keer bewezen als een betrouwbaar protocol. Nu willen ze, door gebruik te maken van het open en veelgebruikte Zigbee®-protocol, ervoor zorgen dat Niko Home Control in de toekomst kan communiceren met andere slimme systemen via integraties met toepassingen van derde partijen.

Zigbee® biedt extra flexibiliteit, minder installatiekosten en een brede waaier aan functionaliteiten. Het gebeurt allemaal draadloos en betrouwbaar, want 230V-gevoede Zigbee®-toestellen zetten een mesh-netwerk op voor hun onderlinge communicatie. Dat betekent dat alle 230V-geconnecteerde producten signalen binnen hun eigen netwerk ontvangen en dit op hun beurt verder uitzenden. Het resultaat? Stabiele en betrouwbare communicatie over een grotere afstand.

Het robuuste mesh-netwerk van Zigbee® zorgt ervoor dat alle elementen van een thuisinstallatie naadloos en intuitief met elkaar communiceren. De maximale reikwijdte tussen twee Zigbee®-producten is 10 meter en elke aangesloten geconnecteerde schakelaar, - dimmer, - motorsturing, - stopcontact en slimme stekker functioneert als een repeater voor het hele systeem waardoor er een mesh-netwerk met grotere reikwijdte ontstaat.

En er kunnen maar liefst 50 verschillende bedieningselementen in één naadloze installatie geïntegreerd worden.

Meer halen uit een installatie

Alle 230V-geconnecteerde Zigbee®-producten werken volledig autonoom, recht uit de doos. Wanneer je ze toevoegt aan een draadloze slimme hub, bedien je je slimme woning met de Niko Home-app en koppel je bedieningen aan routines, tijdsschema’s, of bijvoorbeeld een alles-uit functie. Je kunt de led-feedback configureren en de software wordt volledig automatisch en draadloos geüpdatet. Hierdoor is het Niko Home Control-systeem futureproof en genieten gebruikers van nog meer comfort, controle en veiligheid. Zo halen je klanten het meeste uit hun slimme woning.