Skip to main content

Review - Aqara Smart Video Doorbell G4

Aqara slimme deurbel installatie

Aqara is een smart home merk dat zich richt op het ontwerpen en ontwikkelen van slimme huishoudelijke apparaten en beveiligingssystemen. Het bedrijf is opgericht in 2016 en is een dochteronderneming van Lumi United Technology, een toonaangevende leverancier van slimme verlichting en draadloze communicatietechnologieën die lang heel wat apparaten voor het veel grotere Xiaomi heeft geproduceerd. Sindsdien heeft het bedrijf een breed scala aan producten op de markt gebracht, waaronder beveiligingscamera's, sensoren en verlichtingssystemen. Op die manier timmert Aqara stevig aan de weg om een grote speler in smarthome land te worden. Met de lancering van de Aqara Smart Video Doorbell G4 werkt het bedrijf een ontbrekende schakel toe aan het Aqara ecosysteem.

De Aqara Smart Video Doorbell G4 is sinds enkele dagen te verkrijgen op de markt en biedt veel waar voor zijn geld. In deze review gaan we iets dieper in op de verschillende functies en de voordelen van deze slimme deurbel.

Integratie met Apple HomeKit

De integratie van de Aqara Smart Video Doorbell G4 met Apple HomeKit is een van de belangrijkste kenmerken van dit apparaat. Met de integratie kunnen gebruikers de deurbel bedienen en bekijken vanuit de Home-app op hun iOS-apparaat of Mac. Hierdoor kun je de deurbel bedienen met je stem via Siri en hem integreren met andere HomeKit-apparaten in je slimme woning. Zo kun je bijvoorbeeld de verlichting inschakelen wanneer iemand op de deurbel drukt, of een bericht op je telefoon ontvangen wanneer er iemand voor de deur staat. Samen met Netatmo en Logitech, is Aqara bovendien één van de eerste spelers die ook Homekit Secure Video ondersteunt.

Naast de integratie met Apple HomeKit, kan de Aqara Smart Video Doorbell G4 ook worden geïntegreerd met andere slimme platforms zoals Alexa en Google Home. De fabrikant belooft ook om eind 2023 ondersteuning toe te voegen voor het nieuwe matter-protocol, een verzekering dat deze bel nog even meekan. Dit maakt het een veelzijdig apparaat dat kan worden geïntegreerd in een breed scala aan slimme huissystemen.

Functies en mogelijkheden

De Aqara Smart Video Doorbell G4 is voorzien van verschillende functies die het een uitstekende beveiligingsoplossing voor thuis maken. Een van de belangrijkste kenmerken is de hoge resolutie camera, die 1080p beeldkwaliteit biedt en een groothoeklens heeft van 166 graden. Dit betekent dat gebruikers een breder en duidelijker beeld krijgen van wat er voor hun deur gebeurt. Het apparaat heeft ook nachtzicht, waardoor het beeld helder en duidelijk blijft, zelfs bij weinig licht.

Verder beschikt de deurbel over een bewegingssensor, waardoor gebruikers meldingen kunnen ontvangen wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Dit kan nuttig zijn als er onverwachte bezoekers komen, of als gebruikers op de hoogte willen worden gehouden van wie er bij hun huis langskomt.

Om beelden op te slaan bestaan er verschillende mogelijkheden. Zo slaat de deurbel videobeelden 7 dagen gratis op in de cloud, zodat gebruikers deze op elk moment kunnen bekijken. Wie liever geen gebruik maakt van de Aqara-cloud, kan beelden lokaal opslaan op een SD-kaartje of deze meteen naar de Apple Cloud versturen.

De deurbel kan worden gevoed via 6 AA-batterijen of kan bedraad worden aangesloten. Op een batterijlading zou de bel het ongeveer 4 maanden moeten uithouden.

In de doos wordt ook standaard een aparte "chime" meegeleverd die je overal in huis kan plaatsen. Deze wordt gevoegd via een standaard USB-C kabel en doet dienst als lokale opslag. Dit is namelijk ook meteen de plaats waar het SD-kaartje moet worden geplaatst.

Lage prijs en integratiemogelijkheden

Een van de belangrijkst factoren die de Aqara Smart Video Doorbell G4 aantrekkelijk maken, is de relatief lage prijs in vergelijking met andere slimme deurbellen op de markt. Ondanks de betaalbare prijs biedt het apparaat een scala aan functies en mogelijkheden die vergelijkbaar zijn met duurdere modellen.

Al bij al is de Aqara Smart Video Doorbell G4 een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare en effectieve beveiligingsoplossing voor thuis. Met de integratie met Apple HomeKit en andere slimme platforms, en de verschillende functies en mogelijkheden, is het een slimme en handige toevoeging aan elke slimme woning.