Skip to main content

Signify introduceert een nieuwe manier van bewegingsdetectie

Installatie van Wiz lampen met spacesense

Signify, dat verlichting op de markt brengt onder de Philips Hue en Wiz namen, introduceert een nieuwe app, functies en producten voor het slimme Wiz verlichtingssysteem. De meest opvallende functie is de introductie van SpaceSense.

Deze nieuwe functie is gebaseerd op wifi-technologie. Het tilt de domotica naar een nieuw niveau door gebruik te maken van wifi-signalen die al aanwezig zijn in de kamer om beweging te detecteren - zonder de noodzaak van speciale sensoren en batterijen.

De wifi-signalen worden lichtjes verstoord wanneer mensen zich in een kamer bewegen. Door de kleine afwijkingen in de signaalsterkte als gevolg van deze verstoringen te meten, kunnen de WiZ-lampen bepalen of er beweging is in de kamer.

Geen line of sight nodig

De detectie is wederkerig en vereist geen zichtlijn tijdens de installatie, zoals het geval is bij een traditionele bewegingssensor op basis van passieve infraroodtechnologie (PIR). SpaceSense schakelt dus automatisch de lampen in, door het licht te activeren wanneer je binnenkomt en weer uit te schakelen wanneer geen beweging meer wordt gedetecteerd. De gevoeligheid van het systeem kan worden aangepast, bijvoorbeeld om te voorkomen dat jouw huisdieren de verlichting aan- en uitschakelen terwijl ze de kamer in- en uitrennen.

Om SpaceSense te gebruiken moeten er wel minstens 2 lampen per kamer geïnstalleerd te worden.

Voor veel gebruikers was de noodzaak van extra hardware voor bewegingsdetectie in hun systeem complex, duur en omslachtig. Nu, voor de allereerste keer, neemt SpaceSense die obstakels weg, waardoor automatiseringen en andere geavanceerde voordelen van slimme verlichting voor iedereen toegankelijk worden.

Privacy voorop

Privacy en veiligheid zijn van het grootste belang bij het slimme verlichtingssysteem van WiZ. SpaceSense detecteert beweging door de verstoring in Wifi -golven die ontstaat door de beweging van de gebruiker. Het detecteert niet de exacte locatie van mensen en herkent ook geen gezichten. Alle detectiegegevens worden lokaal verwerkt zonder naar het internet of een cloudservice verstuurd te worden. Deze functie is volledig opt-in, zodat alle WiZ-gebruikers zelf kunnen beslissen of ze er al dan niet gebruik van willen maken.

Beschikbaarheid

SpaceSense kan worden ingeschakeld voor de meeste nieuwe producten die na september 2022 worden geïntroduceerd en alle Connected by WiZ-producten - inclusief het WiZ-merk, Philips Smart LED en andere merken die op de WiZ connected app werken.

Interesse in een installatie met deze slimme verlichting van Wiz? Neem zeker contact met ons op zodat we kunnen kijken of een Wiz-installatie geschikt is voor jouw noden.