Skip to main content

Verhoog je zelfconsumptie met Smappee

Smappee

Met de invoering van het capaciteitstarief en het afschaffen van de terugdraaiende teller, is verhogen van zelfconsumptie een must. Veel mensen met zonnepanelen bekijken hun verbruuik via energiebeheersystemen zoals Smappee, om inzicht te krijgen in en uiteindelijk ook controle te krijgen over hun energieverbruik om hun zelfvoorziening te optimaliseren. Smappee-gebruikers ontvangen bruikbare, diepgaande energiegegevens en weten precies hoeveel van hun zonne-energie wordt gebruikt voor hun eigen consumptie (eigenverbruik) en hoeveel van hun verbruik wordt gedekt door hun zonnepanelen (zelfvoorziening). Smappee biedt verschillende slimme opties om de zelfconsumptie te verhogen.

Dynamic load-balancing.

De dynamic load-balancing technologie van Smappee zorgt ervoor dat 100% van de opgewekte zonne-energie wordt gebruikt in plaats van overtollige energie terug te leveren aan het net. Smappee kan de energiestromen in het pand optimaal sturen, rekening houdend met je zonne-energie en met behulp van batterijen, slimme apparaten, elektrische voertuigen en slimme energiebeheerplatforms.

Sturen van apparaten

Met Smappee is het mogelijk om slimme toestellen en diensten van derden te beheren die deel uitmaken van het "Works with Smappee-ecosysteem. Zo kunnen laadpalen, thermostaten, wasmachines, afwasmachines, droogkasten en batterijopslagsystemen als slimme apparaten worden toegevoegd aan de app.

Verder biedt Smappee slimme accessoires aan die het mogelijk maken om apparaten zonder smart-functies te kunnen schakelen. De Smappee Switch, een gebruiksvriendelijke slimme stekker, vertelt je niet alleen precies hoeveel je aangesloten toestellen verbruiken, hij schakelt ze ook op afstand aan of uit.

Smappee flows

Tot slot kunnen gebruikers Smappee Automatiseringen activeren. Dit zijn een reeks geautomatiseerde flows, gebaseerd op externe triggers, die Smappee gebruikers kunnen aanmaken via de Smappee App. Met deze Smappee Automatiseringen kunnen gebruikers de energiestromen in hun huis volgen om het gebruik van hun zonne-energie te optimaliseren.

Ontvang bijvoorbeeld een melding als er teveel verbruik is, doe de lichten aan en sluit de jaloezieën als het donker wordt of geef de Smart Grid Ready-warmtepomp een boost als er minimaal 3.000 W overtollige energie beschikbaar is gedurende een uur.