Skip to main content

Amazon introduceert de Echo Pop-smartspeaker in de Benelux

Amazon Echo Pop

Amazon introduceert de Echo Pop-smartspeaker in de Benelux voor slechts 55 euro. Deze budgetvriendelijke speaker is onderdeel van de populaire Echo-reeks en wordt gelanceerd in verschillende Europese landen, waaronder Nederland en België.

Hoewel de Echo Pop een nieuwe, halfronde vorm heeft, zijn er geen extra functies toegevoegd ten opzichte van andere Echo-speakers. Met afmetingen van 99mmx83mmx91mm en een gewicht van 196 gram is de Echo Pop de kleinste en lichtste speaker van Amazon.

Het apparaat is speciaal ontworpen voor gebruik in kleine ruimtes. Net als andere Amazon smartspeakers, ondersteunt de Echo Pop spraakbesturing van je woning met Alexa. Daarnaast biedt het apparaat connectiviteit via zowel wifi als bluetooth en ondersteunt het het Matter-protocol.

Hoewel er geen nieuwe functies zijn toegevoegd, zijn er enkele functies weggelaten in vergelijking met de Echo Dot, een andere budgetspeaker van Amazon. Zo ontbreekt bijvoorbeeld een temperatuursensor, bewegingsdetectie en een speciale actieknop waarmee Alexa zonder het hardop uitspreken van de naam kan worden geactiveerd.

De Echo Pop was eerder al verkrijgbaar in de Verenigde Staten, maar de internationale versie wordt geleverd met een Europese netadapter. Ondanks dat het apparaat in Nederland en België wordt verkocht, wordt de Nederlandse taal niet ondersteund.