Skip to main content

Bedien je huis met je stem

Domotica integraties met Google Home, Amazon Alexa of Siri

Bedien je huis met je stem

Stembesturing of voice control is een comfortabele manier om alle slimme aparaten en domotica in je woning hands free en intuïtief te bedienen. 

Daarvoor maken we gebruik van hardware van Google, Amazon of Apple. Afhankelijk van je voorkeur en apparaatcompatibiliteit kun je de assistent kiezen die het beste bij je past.

Enkele mogelijkheden van spraakbesturing voor je smart home:

  • Aanzetten, uitzetten en dimmen van verlichting
  • Deuren sluiten, alarmsysteem aan, alles uit in huis na het commando "Slaapwel",...
  • Aanzetten en bedienen muziek, tv en andere multimedia
  • Gebruiken van slimme luidsprekers als intercom voor je slimme deurbel
  • Temperatuur aanpassen in huis
  • Sluiten en openen van blinden, gordijnen en rolluiken

 

Een leuke extra bij het gebruik van spraak is het personaliseren van commando's. Je kunt specifieke stemcommando's instellen om bepaalde taken uit te voeren of zelfs aangepaste routines maken. Bijvoorbeeld, door te zeggen: "Alexa, good morning" kun je het slimme huis de rolluiken open laten doen, het koffiezetapparaat aanzetten en je favoriete ochtendnieuws laten voorlezen.

Stembediening in je slimme woning biedt een ongeëvenaard gemak en veelzijdigheid. De technologie is in staat om je woning intuïtief en efficiënt te beheren, waardoor het dagelijks leven aanzienlijk wordt vereenvoudigd en verbeterd. Met slechts een paar woorden kun je de sfeer creëren die je wilt, de temperatuur regelen, beveiliging inschakelen en je favoriete multimedia-ervaringen beleven. Welkom in de toekomst van woningautomatisering met stembesturing!

Stembesturing voor domotica

Bij Smarthome-fixer kunnen we je assisteren om je bestaande domotica te koppelen aan verschillende slimme assistenten. Bij sommige systemen kan dat standaard zoals met Philips Hue, Sonos of Niko Home Control. Bij andere standaarden zoals KNX of Loxone kunnen we door het plaatsen van een extra module zoals 1Home in de zekeringskast zorgen dat alles naadloos samenwerkt. 

Google Home domotica integraties