Skip to main content

Nieuwe Apple HomePod met Matter ondersteuning

Apple HomePod met Matter ondersteuning

Apple heeft vandaag HomePod (2e generatie) aangekondigd, een krachtige slimme speaker met een unieke akoestiek en een oogstrelend, iconisch design. HomePod zit boordevol innovaties van Apple en Siri-intelligentie. Je kunt Siri nu gebruiken om je slimme woning te automatiseren, meldingen ontvangen wanneer er een rook- of koolmonoxidemelder afgaat en de temperatuur en luchtvochtigheid in een kamer controleren – allemaal handsfree.

Naadloze integratie met het Apple ecosysteem

Met Ultra Wideband-technologie kun je alles wat je afspeelt op je iPhone, zoals een favoriet nummer, een podcast of zelfs een telefoongesprek, rechtstreeks overzetten naar een HomePod. Iedereen in huis kan een iPhone in de buurt van HomePod houden om eenvoudig te kiezen wat er wordt afgespeeld of automatisch persoonlijke aanbevelingen voor muziek en podcasts te krijgen. Omdat HomePod tot zes stemmen herkent, kan elk gezinslid bovendien naar persoonlijke afspeellijsten luisteren, om herinneringen vragen en Agenda-activiteiten inplannen.
 
HomePod kan eenvoudig worden gekoppeld met Apple TV om een meeslepende thuisbioscoop te creëren. En dankzij de eARC-ondersteuning (Enhanced Audio Return Channel) kun je jouw HomePod gebruiken als audiosysteem voor alle devices die met de tv zijn verbonden. Met Siri op HomePod bedien je je Apple TV bovendien helemaal handsfree.
 

Onmisbaar in je slimme woning

Met geluidsherkenning kan HomePod luisteren of er een rook- of koolmonoxidemelder afgaat en in dat geval een melding naar je iPhone sturen. Met de nieuwe ingebouwde temperatuur- en vochtigheidssensor kun je binnenshuis metingen doen en automatisch de jaloezieën sluiten of een ventilator inschakelen wanneer de temperatuur in een kamer een bepaalde waarde bereikt.
 
Via Siri kun je je huis met de stem bedienen of scènes instellen waarmee je meerdere slimme woningaccessoires tegelijk inschakelt (bijvoorbeeld ‘Goedemorgen‘). Of je kunt handsfree een terugkerende automatisering instellen, bijvoorbeeld “Hé Siri, open de jaloezieën elke dag bij zonsopgang” Een nieuwe bevestigingstoon laat je weten wanneer Siri een verzoek ontvangt om een accessoire te bedienen waarbij je niet direct ziet dat er iets verandert, zoals een verwarming of accessoires in een andere ruimte. Omgevingsgeluiden zoals oceaan, bos en regen zijn geremasterd en verder geïntegreerd in de ervaring. Hierdoor kun je nu zelf nieuwe geluiden toevoegen aan scènes, automatiseringen en alarmen.
 
Met de vernieuwde Woning-app kun je op intuïtieve wijze accessoires bedienen, bekijken en ordenen. Met nieuwe categorieën voor klimaat, verlichting en beveiliging kun je je slimme woning eenvoudig instellen en bedienen. Ook is er een nieuwe weergave om beelden van meerdere camera’s tegelijk te bekijken.
 

Ondersteuning voor Matter

Met Matter, dat afgelopen najaar werd geïntroduceerd, kunnen producten voor slimme woningen in verschillende ecosystemen worden gebruikt zonder dat dit ten koste gaat van de beveiliging. Apple is, samen met andere toonaangevende bedrijven in de sector, lid van de Connectivity Standards Alliance, die zorgdraagt voor de Matter-standaard. HomePod maakt verbinding met accessoires die Matter ondersteunen en fungeert als onmisbare woninghub waarmee je je accessoires ook kunt bedienen als je niet thuis bent.